dinsdag 21 april 2015

Kunnen kleine web winkels nog bestaan?

Ik heb recent een artikel gelezen in de krant over online shoppen. Hierin kwamen twee onderwerpen aan de orde:
1. Wat gebeurd er met retour zendingen bij online winkels
2. Bestellingen laten bezorgen op datum en tijdstip die de klant wenst
Als ik kijk naar het eerste onderwerp en de enorme service die vanuit de leveranciers erbij geleverd wordt zoals bijvoorbeeld het gratis retourneren van bestellingen, de klant krijgt in bijna alle gevallen zijn/haar geld terug, tenzij ze het heel bond hebben gemaakt en dit zijn de grote uitzonderingen.
Dit hoort bij het standaard beleid van grote online winkels, kleding wordt indien weer gestoomd en opnieuw ingepakt, apparatuur getest en ga zo maar door.
En dat allemaal gratis voor de klant!
De vraag die zich bij mij meteen opwerpt is "Kunnen kleine unieke web shops op den duur nog wel concurreren en overleven ten opzichten van hun grote concurrenten?", "Kunnen zij het bekostigen om dezelfde service te bieden of moeten zij zich richten op andere markten of grootverdieners?".
Het gevaar bestaat in ieder geval dat bij de online winkels de bare selectie strijd in marktaandelen aanwezig blijft en we menig unieke online winkel kwijt kunnen raken.
Het tweede onderwerp is ongetwijfeld een gat in de markt, dat door twee slimme jonge ondernemers is opgepakt een bezorgservice waarbij je zelf datum en tijdstip van het leveren van je bestelling kunt bepalen als klant.
Wie wilt dat nou niet in de huidige tijd waar we ons grootste deel van de tijd vaak doorbrengen met werken sporten en allerlei andere activiteiten waardoor we niet thuis zijn.
Er zijn uiteraard meerkosten aan verbonden, maar zoals in het artikel beschreven, pas dagen later of ergens op een verlaten industrieterrein mijn bestelling kan ophalen, dan hebben de meeste het er wel voor over. Wat vind jij?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten